Online Workshop LaTeX

LaTeX is een documentopmaaktaal die het eenvoudig maakt om gestructureerde teksten op te stellen met een uniforme look. Tijdens deze workshop zal er gefocust worden op kennis die handig kan zijn bij papers zoals de bachelorproef en masterthesis.

Het is noodzakelijk om LaTeX volledig op voorhand te installeren en te configureren. We kunnen tijdens de workshop geen installaties begeleiden. Gezien dit een online workshop is, hebben we niet de tijd noch de mogelijkheid om tijdens de workshop installaties te begeleiden of herstellen. Een volledige installatie- en configuratiehandleiding kan je hier vinden. We vragen je om je installatie te testen met het test-bestand check.tex en het resultaat daarvan tegen woensdagmiddag om 17 uur per e-mail naar ons op te sturen op activiteiten@ulyssis.org .

Als je installatie niet werkt, zal je niet kunnen deelnemen aan de workshop!

De installatiebestanden zijn beschikbaar op onze publieke files server.

  • Windowsgebruikers dienen TeX Live 2020 te downloaden en vervolgens de zip uit te pakken. Als je ooit MikTeX hebt geĂ¯nstalleerd op je computer, gelieve dit dan volledig te verwijderen voor je de volgende stap begint. In de uitgepakte map voeren ze dan install-tl-windows.bat uit. Bij het doorlopen van de installer is het belangrijk dat je je papier-formaat instelt op A4. Verder heb je TeXworks niet nodig, dus dat mag je uitvinken. De installatie kan op erg oude laptops een lange tijd in beslag nemen, maar duurt meestal ongeveer 15 minuten. Daarna moet je TeXstudio nog installeren.
  • Gebruikers van Max OSX downloaden en installeren MacTeX en daarna TeXstudio zoals ze dit gewend zijn bij andere applicaties.
  • Op Linux en BSD raden we texlive-full en TeXstudio aan, deze zijn bij de meeste distributies te vinden in de repositories.

Heb je installatieproblemen? Stuur ons dan een mailtje op activiteiten@ulyssis.org.

Registrations are full. Please check again later if a spot has been freed.