Workshop LaTeX

Tijdens deze workshop zal er gefocust worden op kennis die handig kan zijn bij papers zoals de bachelorproef en masterthesis. Na de succesvolle edities in het eerste semester, doen we nog een laatste sessie op Arenberg voor de mensen die er toen niet bij konden zijn.

Gelieve je LaTeX-editor op voorhand te installeren. We hebben immers niet voldoende tijd om 50 installaties te begeleiden. De installatiebestanden zijn beschikbaar op onze publieke ftp server. Je kan dus veilig de grote bestanden downloaden.

  • Windowsgebruikers dienen TeX Live 2019 te downloaden en vervolgens de zip uit te pakken. Als je ooit MikTeX hebt geĂ¯nstalleerd op je computer, gelieve dit dan volledig te verwijderen voor je de volgende stap begint. In de uitgepakte map voeren ze dan install-tl-windows.bat uit. Bij het doorlopen van de installer is het belangrijk dat je je papier-formaat instelt op A4. Verder heb je TeXworks niet nodig, dus dat mag je uitvinken. De installatie kan op erg oude laptops een lange tijd in beslag nemen, maar duurt meestal ongeveer 15 minuten. Daarna moet je TeXstudio nog installeren.
  • Gebruikers van Max OSX downloaden en installeren MacTeX en daarna TeXstudio zoals ze dit gewend zijn bij andere applicaties.
  • Op Linux en BSD raden we texlive-full en TeXstudio aan, deze zijn bij de meeste distributies te vinden in de repositories.

Een volledige installatiehandleiding kan je hier vinden.

Heb je installatieproblemen? Stuur ons dan een mailtje op activiteiten@ulyssis.org en kom minstens een kwartiertje vroeger.

Registrations are closed. Sadly, we do not have a waiting list, pleae check again later.