Workshop systemd

Enkele jaren geleden kwam Poettering op de proppen met systemd. Vandaag ligt dit initsysteem aan de basis van de meeste Linuxdistributies. In deze workshop bekijken we wat systemd allemaal doet, van boot tot shutdown. Bovendien werkt systemd niet enkel achter de schermen, maar kun je het ook voor jou laten werken. We gaan dieper in op timers, resource management en andere nuttige features. Kun je dus niet goed volgen met de wildgroei aan nieuwe functies die systemd aanbiedt? Dan brengen wij daar hopelijk verandering in!

Voor deze workshop wordt er minimale kennis over linux verwacht en dat je een computer gebruikt met systemd op. Dus Ubuntu 16.04 of nieuwer en Arch Linux zullen zeker hieraan voldoen.

We maken tijdens deze workshop gebruik van een container die je kan downloaden op ftp://ftp.ulyssis.org/Workshop%20systemd/systemd-container.tar.xz (gaat niet af van je kotnetlimiet). Gebruikers van Ubuntu en sommige andere distros dienen het pakket systemd-container te installeren zodat ze systemd-nspawn kunnen gebruiken.

Registrations are closed. Sadly, we do not have a waiting list, pleae check again later.